1
2
3
4
5
Hotel in Wenen
hotel gevel
detail gevel
doelgroep
hotel kamers

Hotel in Wenen

Hotel
Eerste district, Wenen, Oostenrijk
Project datum: 2005
Prijsvraag, tweede prijs
Projectarchitecten: Sophie Valla en Gabu Heindl

Aan tien architectenbureaus werd gevraagd een nieuw pension te ontwerpen op de hoek van een beschermd stadsgezicht in het eerste district van Wenen; een werelderfgoedgebied. Deze locatie bleek het meest cruciale aspect te zijn voor het ontwerpproces: het invoegen van een nieuwe stedelijke structuur in de bestaande bebouwing.

Een pension is niet óf een huis óf een hotel: het combineert deze functies. De gebruikers zijn mensen die van drie weken tot zes maanden in Wenen verblijven; te kort om een appartement te regelen en te lang om in een hotel te verblijven. Gasten kiezen hun ‘suites’ afhankelijk van hun verblijfsduur en hun wensen voor een kamer; een kamer met een bed in het midden, of een kamer en suite.
 

ontwerp hotel