6
2

Noorderpark paviljoen

Herbestemming, 2 gebouwtjes en openbare ruimte
Paviljoen en openbare ruimte
Amsterdam Noord, Nederland
Opdrachtgever: Stadsdeel Amsterdam Noord
Projectdatum: 2010
Aannemer: Staartjes
Constructeur: Gerald Lindner
Oppervlakte: 2x 1000 m2
Projectarchitect: Sophie Valla
Met de komst van de bovengrondse metro in Amsterdam Noord is de snelweg naar een zeven meter lager niveau gebracht. Door deze verandering zweven de twee huidige BP stations zeven meter 'boven' de nieuwe snelweg. De gemeente heeft besloten om de groene gebieden te ontwikkelen als een groot park: het Noorderpark, en deze gebieden onderling te verbinden door drie bruggen. Binnen deze twee gebieden aan weerszijden van de snelweg krijgen de twee BP stations een nieuwe functie. De opdracht was om de oude BP stations in de west- en oostzijde van de snelweg te transformeren tot commerciele of creatieve ruimten en deze te integreren in beide parken. Onze visie hebben wij vertaald naar een uitdagend ontwerp en een nieuwe identiteit voor de stations en de daarbij behorende openbare ruimte. Inmiddels hebben wij in opdracht van het stadsdeel het project gerealiseerd met uitzondering van de blikvanger op het dak.
Noorderpark Paviljoen